I flexotrykk er det som kjent klisjéene som legger farvene over på trykkmediet(papp, kartong, plast osv). Derfor vil resultatet i meget stor grad avhenge av at klisjéene er laget på riktig måte.

Å la erfarne grafikere fremstille klisjéene er derfor den beste garanti for et vellykket resultat, og dermed fornøyde emballasjekunder. Under trykking med flexo er utfordringen å få et grafisk design fra en skjerm over til papp, kartong, plast osv. Veien dit går som kjent via et sett flexoklisjéer, som skal bære i seg seg akkurat den informasjonen som trengs for å oppnå et vellykket trykk på mediet. Alle de visuelle kvalitetene, som bilder, forløpninger etc. skal her ende opp som et vellykket avtrykk slik du forventer.

I denne prosessen tar man både vare på og skreller vekk informasjon, siden man går fra flere hundre elektroniske skjermfarger og inntil åtte vannbaserte, der fire er rene grunnfarger(CMYK). Den fysiske forskjellen på en skjerm og et medium(f.eks. bølgepapp) er naturligvis enorm. På en skjerm kommer som kjent lyset innenfra, mens papp får lyset utenfra. Mediet har også en egen bakgrunnsfarge (noen ganger transparent) som skal tas hensyn til. Derfor lønner det seg å kjøre en testform av mediet som leses av og lages en profil på. Denne tas med i beregningene ved utarbeidelse av repro og klisjéer.

For mer info kontakt faglig ansvarlig Sveinung Tronsmoen